Audieri ”VIP” la Comisia de Anchetă: Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt aşteptaţi marţi pentru a fi audiaţi

19 iun 2017 Autor: Liviu Dadacus - Mediafax

Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt aşteptaţi, marţi, pentru a fi audiaţi de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, însă cei doi nu au confirmat, până la acest moment, prezenţa, a precizat, luni, preşedintele acestui for, senatorul PSD Mihai Fifor.

„Mâine avem 4 invitaţi: Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea, Cozmin Guşă, Cătălin Cherecheş. Până la acest moment nu avem confirmări decât din partea domnilor Guşă şi Cherecheş”, a spus Fifor.

Întrebat ce va face Comisia în situaţia în care Kovesi şi Coldea nu se vor prezenta marţi la audieri, Fifor a spus: „Mâine (marţi, n.r.) vom analiza şi vom decide paşii”.

„Variantele sunt conţinute în textul Hotărârii Parlamentului. A venit şi decizia CCR privind modificarea Statutului. Prin urmare există mai multe posibilităţi, dar nu vreau să mă antepronunţ. Textul (Hotărârii Parlamentului n.r.) prevede obligaţia de a se prezenta, precum şi decizia CCR. Avem elemente legale prin care să putem face paşi mai departe”, a spus Fifor.

El a arătat că săptămâna viitoare vor fi invitaţi din nou audieri Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu, având în vedere faptul că s-a primit răspunsul Parchetului în care se arată că cei doi nu au altă calitate în afară de cea de martor în anchetă.

 
Cuvinte cheie:
LAURA CODRUŢA KOVESI
, FLORIAN COLDEA
, ALEGERI 2009
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide