Eveniment

Aurel Arion, CEO Renovatio Trading & Renovatio Asset Management: Ar trebui să fie permisă realizarea contractelor bilaterale pe termen lung şi ar trebui ca accesul la reţea să fie mai uşor

Aurel Arion, CEO Renovatio Trading & Renovatio Asset...

Autor: Răzvan Botea

20.02.2018, 12:20 867

Un prim pas pentru dezvoltarea energiei regenerabile în România ar fi ca statul să permită posibilitatea de încheia contracte bilaterale şi facilitarea accesului la reţea, a spus Aurel Arion, CEO Renovatio Trading & Renovatio Asset Management, în cadrul evenimentului  ZF POWER SUMMIT 2018.

„Randamentul noilor tehnologii este aproape dublu. Practic, cu această posibilitate de a închide contracte bilaterale, se poate porni un nou motor de dezvoltare pentru energia regenerabilă”

Un alt factor pentru dezvoltarea energiei regenerabile în România este accesul la reţea. În acest moment, accesul la reţea este greu prin costuri şi multe cerinţe.

„Ar trebui să existe acces mai uşor în reţea. Au fost dezvoltaţi peste 35.000 MW în proiecte, din ele s-au construit în jur de 2.500 în energie eoliană, cam 1.000 în energie fotovoltaică  şi foarte puţin în celelalte. În momentul de faţă, de exemplu, este imposibil să mai conectezi în Dobrogea, din punct de vedere tehnic.”

Pe partea de energie, sistemul blockchain care este în spatele criptomonedelor poate fi implementat folosind noţiunea de smart contract, care să lege furnizorul de consumator: „În viitor, dacă aveţi panouri fotovoltaice şi produceţi mai mult, puteţi vinde vecinului dumneavoastră, asta ar fi implementarea sistemului blockchain. În New York, există astfel de schimburi, dar ei au nişte contoare inteligente care să poată dovedi consumul.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO