Eveniment

Austriacul Heinrich Vystoupil a refuzat mandatul de manager privat la Tarom. Ce urmează pentru compania de stat?

Austriacul Heinrich Vystoupil a refuzat mandatul de manager privat la Tarom. Ce urmează pentru compania de stat?

Autor: Sorin Pâslaru

26.10.2012, 17:02 2526

Austriacul Heinrich Vystoupil, care a condus timp de aproape cinci ani reprezentanţa în România şi Moldova a companiei aeriene Austrian Airlines, a refuzat să semneze contractul, la doar o săptămână după ce fusese numit în această funcţie, au declarat surse apropiate procesului de selecţie, fără să precizeze motivul managerului.

Vystoupil a primit ca şi ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie contractele la analizat, el refuzând mandatul după ce a studiat hârtiile, afirmă sursele.

Contactat de ZF, purtătorul de cuvânt al Tarom a declarat că "nu ştie nimic" despre această decizie.

Heinrich Vystoupil a fost ales în urmă cu o săptămână, în mod oficial, în funcţia de director general executiv al companiei de stat Tarom, potrivit hotărârilor luate în prima şedinţă a Consiliului de Administraţie a noului board "privat" al companiei aeriene Tarom.

Dan Pascariu, preşedintele CA al Tarom, a declarat pentru ZF că "nu ştie nimic" dar a precizat că de la anunţul desemnării managerului până în prezent nu a fost semnat contractul de punere în funcţie.

"Miercurea viitoare se va lămuri situaţia", a spus Pascariu.

Miercuri, 31 octombrie, urma să fie ceremonia de semnare a contractelor celor 6 membri ai CA Tarom şi a noului manager privat. În condiţiile în care Vystoupil s-a retras, procedura de selecţie a manangementului privat presupune alegerea unui nou membru al board-ului Tarom, după care se va desemna un nou manager privat.

"Contractul cu managerul austriac Heinrich Vystoupil nu a fost semnat. Ca în orice negociere, mai transpiră anumite condiţii care pot fi acceptate sau nu. Aici e posibil să se fi blocat pentru moment", a declarat Valentin Preda, secretar de stat în ministerul Transporturilor.

"Lista scurtă mai conţine şi alte nume, şi noul manager privat ar putea fi desemnat de pe această listă sau dintre cei şase membri actuali ai CA Tarom", a mai spus Preda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO