Eveniment

Autorităţile de reglementare din UE oferă asigurări că pot verifica aplicarea noilor reglementări privind datele private. "Dacă vor apărea plângeri, vom fi pregătiţi"

Autorităţile de reglementare din UE oferă asigurări...

Autor: Mihai Draghici

25.05.2018, 16:14 77

Autorităţile de reglementare vor fi echipate corespunzător pentru a putea implementa noul Regulament General privind Proctecţia Datelor Private (GDPR), afirmă Andrea Jelinek, noul preşedinte al Consiliului european pentru protecţia datelor, citat de site-ul cotidianului Financial Times.

Pe fondul preocupărilor privind nivelul inadecvat al personalului şi specialiştilor, Andrea Jelinek a dat asigurări că autorităţile europene nu duc lipsă de resurse pentru eventualele litigii cu marile trusturi din domeniul tehnologiei informaţionale.

"Dacă vor apărea plângeri, vom fi pregătiţi", a declarat Andrea Jelinek, care este şi directorul Autorităţii austriece pentru protecţia datelor.

Consiliul european pentru protecţia datelor este o structură independentă care are rolul implementării Regulamentului General privind Protecţia Datelor Private. Din această structură vor face parte 28 de directori ai autorităţilor pentru protecţia datelor din ţările Uniunii Europene, instituţia putând dispune amenzi de până la 20 de milioane de euro ori 4% din venitul anual al companiilor.

Autorităţile naţionale de reglementare vor avea sarcina de verificare a aplicării legilor pentru companiile cu sedii în statele respective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO