Eveniment

Avertizare ANM: Atenţionare de ninsori şi ploi

Avertizare ANM: Atenţionare de ninsori şi ploi

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

29.11.2017, 13:29 1157

Avertizarea intră în vigoare joi, la ora 2.00, şi este valabilă până vineri, la ora 2.00.

"La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăşi 60...65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitaţiile vor fi mixte şi se va forma polei. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat şi pe litoral, de până la 60...70 km/h. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei şi local în Transilvania va ploua, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp, iar pe spaţii restrânse se va semnala polei", spun meteorologii.

De asemenea, joi, între orele 06:00 şi 22:00 va fi în vigoare un cod galben de ninsoare la munte.

"În judeţul Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Alba şi Hunedoara vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 70...80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită", transmite ANM.

De 1 Decembrie vom avea, in partea de sud a teritoriului, in Bucureşti, unde ne interesează, o sa avem vreme închisă si, cel mai probabil cu ploaie. Deocamdată nu ne năpădeste ninsoarea aici de 1 Decembrie. Ninsorile tot la munte rămân, a explicat pentru MEDIAFAX meteorologul de serviciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO