Eveniment

Avertizare ANM: Cod galben de vânt puternic şi de ploi torenţiale. Vremea se răceşte în toată ţara

Avertizare ANM: Cod galben de vânt puternic şi de ploi...

Autor: Departamentul Social

23.10.2017, 07:08 307

ANM a emis un cod galben de ploi, valabil de luni dimineaţa până marţi seara, în mare parte din ţără. Tot de luni, de la ora 12.00, până marţi, la ora 18.00, va fi în vigoare un cod portocaliu de ploi în zonele deluroase şi montane ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa. De asemenea, meteorologii atrag atenţia că temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată ţara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitaţii mixte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări nowcasting de vânt puternic în opt judeţe ale ţării, valabile până la ora 10.00.

Judeţele vizate de aceste avertizări sunt Sibiu, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin.

Meteorologii avertizează că se vor înregistra intensificări ale vântului care temporar vor atinge şi depăşi la rafală 70-80 km/h, iar la peste 1.800m, 90 km/h.

Avertizările expiră la ora 10.00.

ANM a emis un cod galben de ploi, valabil de luni dimineaţa până marţi seara, în cea mai mare parte a ţării. Tot de luni, de la ora 12.00, până marţi, la ora 18.00, va fi în vigoare un cod portocaliu de ploi în zonele deluroase şi montane ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Codul galben de ploi va intra în vigoare luni, la ora 10.00, fiind valabil până marţi, la ora 23.00.

Din dimineaţa zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a ţării. În intervalul menţionat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), local în Transilvania, precum şi în zonele montane şi submontane, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, se vor cumula cantităţi de apă pe arii extinse între 30 şi 50 l/mp şi izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50, 55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70,80 km/h, spun meteorologii.

Potrivit ANM, temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată ţara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitaţii mixte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO