Eveniment

Veşti proaste pentru bucureşteni. Avertisment ANM: lapoviţă, ninsoare şi polei în Capitală TOATĂ săptămâna

Veşti proaste pentru bucureşteni. Avertisment ANM:...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

19.03.2018, 11:31 15577

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat, luni, că lapoviţa şi ninsoarea vor continua zilele următoare în Capitală, favorizând apariţia poleiului. Brigada Rutieră precizează că, în momentul de faţă, se circulă normal, nu sunt artere blocate şi nu au fost înregistrate accidente grave.

"Acum, în următoarea oră, două, mai avem precipitaţii, ninsoare, poate trecător şi lapoviţă, apoi avem o scurtă pauză şi din nou spre seară precipitaţii, ploaie, lapoviţă, care vor mai determina apariţia poleiului, până pe la mijlocul nopţii, apoi se transformă iarăşi în ninsoare înspre dimineaţă. Avem amestecul acesta acum de lapoviţă, polei, ninsoare, care trece într-o oră. O să tot avem pentru că precipitaţiile nu vor lipsi, vor fi cam în fiecare zi şi vor fi amestecate. Începe cu ploaie, lapoviţă, masa de aer este în continuare destul de rece, temperaturile destul de scăzute şi va mai fi polei. Temperaturile vor fi scăzute. Astăzi estimăm să fie -2 sau -1 grad şi după aceea undeva la 0-1 grade zilele următoare. Iar noapte vor fi temperaturi de -5 sau -4 grade. Cam toată săptămâna va ninge", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorogul de serviciu al ANM, Alina Şerban.

"Se circulă în condiţii normale în Bucureşti, valorile de trafic fiind normale. Nu au fost înregistrate accidente rutiere grave sau artere blocate", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, avertizări cod galben de polei de scurtă durată pentru Capitală şi alte şase judeţe. În Ialomiţa, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi codul galben de polei va fi în vigoare până la ora 13.00, potrivit ANM.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în ultimele 24 de ore, peste 1.400 de persoane au avut nevoie de ajutor, dintre aceste solicitări, peste jumătate au fost de cod roşu şi galben, iar 33 de persoane au suferit fracturi sau luxaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO