Eveniment

Avionul prăbuşit în Coasta de Fildeş, înmatriculat în R.Moldova/ Celulă de criză la Chişinău

Avionul prăbuşit în Coasta de Fildeş, înmatriculat...

Autor: Mihai Draghici

14.10.2017, 19:23 303

Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) din R.Moldova a fost informată de autorităţile din Coasta de Fildeş despre producerea unui accident aerian în apropierea aeroportului din Abidjan pe 14 octombrie 2017. Aeronava, de tip Antonov An-26, era înregistrată în Republica Moldova şi aparţine companiei Valan International Air Cargo. Avionul efectua un transport în baza unui contract cu armata franceză, informează Unimedia.

Guvernul Republicii Moldova a format o celulă de criză şi a trimis o echipă în Coasta de Fildeş, unde, potrivit presei internaţionale, patru cetăţeni moldoveni au murit, iar alţi doi au fost răniţi în accidentul aerian.

Premierul Pavel Filip i-a cerut viceprim-ministrului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, formarea unei celule de criză. O echipă de investigare din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova va pleca de urgenţă în Coasta de Fildeş pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aerian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO