Eveniment

Avocat: Magdalena Şerban, femeia acuzată de crima de la metrou, huiduită de ceilalţi deţinuţi

Avocat: Magdalena Şerban, femeia acuzată de crima de la...

Autor: Mihaela Gidei

20.12.2017, 13:31 166

"Pot spune că, din punctul meu de vedere, e clar că această persoană are nevoie de expertizare şi tratament medical. Da, au huiduit-o ceilalţi deţinuţi, din păcate. Nu a reacţionat în niciun fel. Vrea la domiciliul în Craiova. A declarat că e în greva foamei de 32 de zile. Mi s-a părut o persoana care ori e lucidă până la capăt, ori nu ştie pe ce lume trăieşte. Nu recunoaşte fapta. Ea spune că a fost o altercaţie între două femei la metrou. Ceilalţi deţinuţi au numit-o cum este stigmatizata de tot poporul român: criminală", a declarat apărătorul din oficiu al Magdalenei Şerban.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Magdalena Şerban este internată, singură, într-o camera la Spitalul Penitenciar Jilava.

Femeia ar fi spus magistraţilor că ar fi fost deranjată de muzica pe care o asculta, la căşti, tânăra care a murit, susţinând că a vrut doar să o îmbrâncească, că nu a văzut metroul venind şi nici când a căzut.

Aceasta le-a cerut, marţi, judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti să fie pusă în libertate, solicitând o confruntare cu prima victimă, o tânără care a reuşit să opună rezistenţă când a fost împinsă, spun surse judiciare.

Magdalena Şerban le-a cerut magistraţilor să fie plasată în arest la domiciliu sau sub control judiciar, precizând că deţine o proprietate, împreună cu mama sa, în Craiova. O altă cerere se referă la schimbarea încadrării juridice din omor, în tentativă de omor.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a Magdalenei Şerban, femeia care a împins o tânără de 25 de ani în faţa metroului, la staţia Dristor 1, aceasta decedând în urma impactului. Atacul a avut loc marţi, în jurul orei 19.45. După ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul.

Anterior, în aceeaşi zi, în jurul ore 15.35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, femeia a împins o altă tânără spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai intra în staţie, fata reuşind să opună rezistenţă şi să fugă.

Magdalena Şerban va fi supusă unei expertize psihiatrice în urma căreia se va stabili dacă a avut discernământ în momentul producerii faptelor.

Femeii i se aduc noi acuzaţii, după ce ar fi ameninţat cu moartea două angajate ale Spitalului Penitenciar Jilava.

"E vorba de ameninţare. Ea era în cameră. În data de 18 decembrie, persoana privată de libertate în vârstă de 36 de ani, arestată preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, fără un motiv anume, a adresat injurii şi ameninţări cu moartea asupra două agente supraveghetor de pe secţia de deţinere. Conform dispoziţiilor legale, s-a procedat la anunţarea conducerii unităţii, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe Tribunalul Ilfov pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, conform art 275 Cod Penal. E vorba de mijloace de comunicare directă", a declarat Denisa Ene, reprezentant al Penitenciarului Jilava, pentru MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO