Eveniment

Avocatul Cosmin Vasile de la ZRP a adus statului aproape 500 mil. euro din arbitrajele internaţionale câştigate

Avocatul Cosmin Vasile de la ZRP a adus statului aproape...

Autor: Cristian Hostiuc

05.02.2018, 00:07 1786

ANRM a câştigat procesul cu Chevron de la Paris şi trebuie să încaseze 73 mil. dolari de la gigantul american. Zamfirescu Racoţi & Partners alături de Cosmin Vasile - coordonator al dosarului - au fost avocaţii autorităţii din România. El a fost şi avocatul statului în procesul cu Enel de la Paris unde italienii trebuie plătească peste 400 mil. euro dintr-un contract de privatizare.

Cosmin Vasile este specializat în arbitraj internaţional şi soluţionarea disputelor, iar în ultimii cinci ani, a fost avocat principal în mai mult de 25 de arbitraje internaţionale.

Compania petrolieră Chevron trebuie să plătească Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) suma de 73,45 milioane de dolari, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune fără respectarea obligaţiilor financiare prevăzute de Legea petrolului. Decizia aparţine Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris şi este obligatorie.

Anterior, unul dintre partenerii ZRP a fost Cătălin Predoiu, unul dintre liderii PNL şi fost ministru al justiţiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO