Eveniment

Avocatul patronilor Bamboo: A fost respectat planul de evacuare. Cercetările, preluate de PTB

Avocatul patronilor Bamboo: A fost respectat planul de...

Autor: Claudiu Surmei

21.01.2017, 08:23 663

"Până la acest moment nu au fost date declaraţii, vor merge la poliţie, vor da declaraţii (n.r. patronii clubului). Sunt lucrări care au fost făcute anul trecut, clubul a fost redeschis anul trecut. Urmează să avem un raport al pompierilor să vedem de la ce a izbucnit. Acest club a respectat toate obligaţiile legale privind căile de acces şi evacuare. A fost respectat planul de evacuare, nu au fost situaţii nefericite în care să nu fie evacuaţi", a declarat Dumitru Badragan, avocatul patronilor clubului Bamboo.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cauza fiind instrumentată cu ajutorul poliţiştilor de la Serviciul Omoruri.

38 de persoane rănite în incendiul din Bamboo au ajuns la spitalele din Bucureşti, 11 dintre acestea fiind internate la mai multe unităţi medicale. 21 de victime au fost transportate de SMURD şi ambulanţe la unităţile medicale, altele prezentându-se singure.

La nivelul MAI s-a activat o linie telefonică, 021.206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii despre alte posibile victime este rugat să sune la numărul anunţat.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă dimineaţa, că urmează ca un echipaj ISU să verifice dacă au fost persoane care nu au putut ieşi din club şi au fost surprinse de flăcări.

"După ce intră pompierii înăuntru şi caută, vom vedea dacă sunt persoane suprinse. (...) Clădirea este prăbuşită, incendiul este controlat. Echipele medicale de intervenţie, în mare parte, le-am trimis la bază şi colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor. La momentul actual lucrăm la lichidarea ultimelor focare. Clădirea e prăbuşită în totalitate, au rămas elemente de contrucţie care nu reprezintă siguranţă pentru pompieri. Până nu vom verifica toată zona nu avem de unde să ştim că nu sunt victime", a declarat Raed Arafat.

Flăcările au cuprins o suprafaţă de 2500-3000, la faţa locului fiind amplasat şi un spital mobil la momentul la care au intervenit pompierii.

"Nu are cum să ia foc de la o ţigară. Nu s-a auzit explozie, toată lumea s-a luat în braţe şi a ieşit afară. Noi eram la intrare, eram o gaşcă mare pe terasa, am apucat toţi să ieşim. S-a spus că de pe scena a pornit focul", spune un martor.

"Noi, când am ieşit, era doar fum care venea de afară. S-a fumat toată noaptea în club deşi ospătarii au cerut să nu se mai fumeze, se fuma", susţine o tânără care a fost în club.

Clubul a ars în întregime, cea mai mare parte din clădire fiind prăbuşită. Scafandrii au verificat zona adiacentă clubului, pe lac, nefiind persoane găsite.

La faţa locului au ajuns peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, dispunându-se chemarea pompierilor la serviciu din turele libere. După ce incendiul a fost limitat, efectivele au fost reduse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO