Eveniment

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul suporterului căruia i s-a trimis o ambulanţă fără medic

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul suporterului...

Autor: Mediafax

30.09.2016, 15:06 262

Avocatul Poporului arată, într-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu şi anchetează moartea suporterului care a suferit un stop cardio-respirator în timpul meciului ACS Poli Timişoara - Steaua, desfăşurat pe stadionul "Dan Păltinişanu" în data de 18 septembrie.

"Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii. Din informaţiile furnizate de către mass-media reiese faptul că cele două ambulanţe private, una care se afla la faţa locului şi cealaltă chemată ulterior, nu aveau medic, ci doar un asistent şi un ambulanţier, primul ajutor fiind dat bărbatului de câţiva angajaţi SMURD din Caransebeş, care se aflau şi ei în tribune. După apelul telefonic la 112, a sosit o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Timiş însă, din păcate, nici aceasta nu avea medic. După <a patra încercare>, o ambulanţă SMURD a preluat pacientul, însă acesta a decedat câteva ore mai târziu, la spital", susţine purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu.

Liviu Novanc, în vârstă de 65 ani, a suferit un stop cardio-respirator imediat după ce a început meciul de fotbal ACS Poli Timişoara - Steaua, desfăşurat pe stadionul "Dan Păltinişanu" din Timişoara. Bărbatul se afla în tribune când i s-a făcut rău. Imediat, trei paramedici aflaţi în timpul liber au intervenit, transportând bărbatul pe braţe până la marginea terenului de fotbal, unde a ajuns şi una din cele două ambulanţe private aflate pe stadion, aparţinând firmei cu care are contract clubul de fotbal ACS Poli Timişoara pentru a asigura serviciile medicale de urgenţă.

Cei trei paramedici aflaţi în timpul liber au început manevrele de resuscitare a pacientului. Între timp, a ajuns şi cea de-a doua ambulanţă privată, iar echipajele medicale au chemat ajutoare. La stadion a ajuns o ambulanţă de tip B2, respectiv doar cu asistent medical, fără medic, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timişoara.

Victima a fost urcată în ambulanţă, unde a suferit cel de-al treilea stop cardiorespirator, fiind resuscitată din nou, dar nu a fost încă transportată la spital, ci a fost solicitată şi cea de-a patra ambulanţă, de data aceasta, cu medic.

Pacientul a fost transportat la Spitalul Judeţean Timişoara şi a murit câteva ore mai târziu în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde fusese internat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO