Eveniment

BACALAUREAT 2011: 109.000 de elevi au picat în vară; 60.800 s-au înscris în toamnă; s-au prezentat 47.000; DOAR 16% au trecut. Cât cheltuie statul cu şomajul celor 100.000 de elevi respinşi

Promovabilitatea la a doua sesiune a bacalaureatului, între 17 şi 19 la sută - rezultate parţiale

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

04.09.2011, 11:43 881

Promovabilitatea la a II-a sesiune de Bacalaureat a fost de 16,06 la sută, raportat la numărul de candidaţi înscrişi nu la cei prezenţi, numărul celor care au luat examenul fiind de 17.778, au declarat pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

Din totalul celor 60.868 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la examen 47.314 de candidaţi (77,73 % dintre cei înscrişi). De asemenea, 95 de candidaţi la nivel naţional (0,20 % dintre cei prezenţi) au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Conform datelor centralizate pe cele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, circa 100.000 de elevi care au terminat liceul anul acesta vor intra în şomaj. La o indemnizaţie medie de 250 de lei (60 de euro), statul va cheltui 6 milioane de euro în plus cu protecţia socială a elevilor respinşi la Bacalaureat.

The Economist: BAC-ul românesc, dovadă că lupta împotriva corupţiei nu e luată în serios

Odiseea in versiunea pentru Twitter sau eşecul la Bac al "nativilor digitali"

Promovabilitatea pe judeţe

VÂLCEA

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Valcea este de 11,62%, mult mai slabă în comparaţie cu rezultatele la examenul de Bacalaureat din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 47%

SIBIU

Promovabititatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Sibiu, este de 21,95 la sută, elevii nemulţumiţi de notele obţinute putând depune contestaţii duminică după-amiază

SUCEAVA

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Suceava este de 36, 31 la sută, înaintea cotestaţiilor, după ce în sesiunea din vară au promovat examenul 66,25 la sută dintre candidaţi.

ARGEŞ

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Argeş este de 15,91 la sută, apropiată de rezultatele de la examenul de bacalaureat din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 19 la sută

ALBA

Doar 17,35 la sută dintre elevii din Alba care au susţinut examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune au reuşit să promoveze, iar în patru licee din judeţ niciun candidat nu a obţinut medie de trecere.

BISTRIŢA-NĂSĂUD

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 17,41 la sută în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde examenul a fost promovat de 245 de candidaţi.

DÂMBOVIŢA

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Dâmboviţa este de 15,7 la sută, cu şase procente mai mică decât cea înregistrată la sesiunea din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 21,6 la sută.

BOTOŞANI

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este în judeţul Botoşani de 16,16 la sută înaintea contestaţiilor, din cei 1.027 de candidaţi prezenţi examenul fiind promovat de doar 166 de candidaţi.

CLUJ

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului este de 20,62 la sută în judeţul Cluj, iar elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii duminică.

TIMIŞ

Promovabilitatea la a doua sesiune a Bacalaureatului este de doar 14,5 la sută în judeţul Timiş, şase licee din acest judeţ raportând, duminică, o promovabilitate zero.

ARAD

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 16,71 la sută în judeţul Arad, conform rezultatelor afişate, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), cele mai slabe rezultate fiind obţinute de cei care au urmat învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

BIHOR

Procentul de promovabilitate la a doua sesiune a Bacalaureatului este, în judeţul Bihor, de 22,31, iar şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Dorel Luca, afirmă că "fiecare elev a luat note după cum a considerat că trebuie să înveţe.

SĂLAJ

Doar 152 din totalul de peste 800 de candidaţi din Sălaj care au susţinut examenul deBacalaureat în sesiunea de toamnă au obţinut note de trecere, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de 17,94 la sută.

GALAŢI

Promovabilitatea la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat în judeţul Galaţi este de 15,39 la sută, cea mai mare notă, 9,80, fiind obţinută la Limba şi literatura română.

MUREŞ

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului este de 24,85 la sută în judeţul Mureş, iar la centrul de examinare din localitatea Band, unde cei 11 candidaţi nu au promovat în vară examenul, situaţia s-a repetat.

VASLUI

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului organizată în judeţul Vaslui este de 31,05 la sută, relevă rezultatele preliminare comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, fiind printre cele mai bune rezultate din ţară.

HARGHITA

Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului deBacalaureat este de 12,2 în judeţul Harghita, faţă de 67,41 la sută cât s-a înregistrat în sesiunea de vară.

HUNEDOARA

Doar 450 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara din cei 2.371 care s-au prezentat la sesiunea a doua de Bacalaureat au promovat, adică 18,97 la sută, mai puţin de jumătate faţă de sesiunea din vară.

BRAŞOV

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Braşov este de 19,56 la sută, la sesiune din toamnă prezentându-se la examen 82 la sută dintre candidaţii înscrişi, cinci dintre ei fiind eliminaţi din săli pentru tentative de fraudă.

PRAHOVA

Promovabilitatea la sesiunea a doua a Bacalaureatului în judeţul Prahova este de 15,95 la sută, cu două procente mai mică decât în sesiunea de toamnă a anului trecut, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova afirmând că se aştepta la un astfel de procent având în vedere pregătirea candidaţilor.

CĂLĂRAŞI

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Călăraşi este de 14,75 la sută, apropiată de rezultatele de la examenul din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 17,72 la sută.

COVASNA

Promovabilitatea la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat este de 18,06 la sută în judeţul Covasna, unde 174 de candidaţi au trecut acest examen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO