Eveniment

Bani de la UE pentru un stand propriu la o conferinta externa

26.01.2010, 00:00 35

Firma Business Information Systems (BIS), din Bucuresti,specializata in servicii de consultanta IT si aplicatii software inspecial pentru sistemul bancar, care in 2008 a rulat afaceri depeste 1,5 milioane de euro, urmeaza sa primeasca fonduri europenede circa 47.000 de euro.

Firma a cerut fonduri europene pentru a participa cu standpropriu la Forumul si Targul International de ProduseFinanciar-Bancare SIBOS 2009 - Swift International BankingOperations Seminar (SIBOS 09) care s-a desfasurat la Hong Kong inseptembrie anul trecut si pentru promovare la aceastaconferinta.

"Implementarea proiectului a fost finalizata in septembrie, iarcererea de rambursare a fost depusa in decembrie", spune RasvanStanescu, directorul de calitate al BIS. El precizeaza ca firma nua primit inca banii. Reprezentantii companiei au semant contractulde finantare cu autoritatea de ma nagement, fostul Minister alIMM-urilor anul trecut in mai.

Proiectul "Extinderea afacerii BIS pe piata internationala asolutiilor IT de efectuare a tranzactiilor financiare, prinparticiparea cu stand propriu la conferinta internationala SIBOS 09Hong-Kong", a fost depus in cadrul Programului OperationalSectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", "Sprijin pentruaccesul pe noi piete si internationalizare."

In cadrul targului de la Hong Kong, BIS a avut un stand propriuin care au fost promovate serviciile companiei catre bancileasiatice care intentioneaza sa-si deschida filiale in Europa deSud-Est. Firma BIS a semnat in urma participarii la targ un acordde parteneriat cu firma SWIFT, care prevede furnizarea de serviciisoftware romanesti.

Valoarea initiala a proiectului a fost de peste 912.000 de lei(circa 220.000 de euro), insa compania a reusit sa implementezeproiectul cu bani mai putini, avand in vedere ca firma a trebuit savina cu toata suma initiala pentru participarea la aceastaconferinta.

"In contextul crizei, am fost nevoiti sa reducem cheltuielilecat am putut de mult pentru ca investitia initiala a fost dinfonduri proprii. Am reusit o reducere cu cel putin 40% acosturilor. Pentru intreaga cheltuiala a proiectului am luat uncredit prin CEC Bank cu garantii oferite de Fondul National deGarantare a Cre ditelor", mai spune Stanescu.

In prezent, compania lucreaza la un proiect prin care va lua unajutor de minimis (ajutor de stat) pentru achizitionarea deechipamente. "Posibilitatea noas tra de a derula in bune conditiiacest nou proiect depinde in buna masura de rezolvarea cererii derambursare. Viteza de rambursare a banilor acordati prin schemelede finan tare actuale este esentiala pentru ca o astfel definantare sa devina un ajutor efectiv si nu o frana in activitateacompaniei."

Cine ia banii:

Compania: Business Information Systems(BIS), din Bucuresti

Obiect de activitate: specializata in servicii de consultanta ITsi aplicatii software in special pentru sistemul bancar

Proiectul: "Extinderea afacerii BIS pe piata internationala asolutiilor IT de efectuare a tranzactiilor financiare, prinparticiparea cu stand propriu la conferinta internationala SIBOS 09Hong-Kong"

Valoarea proiectului: 100.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 1,5 mil. euro

Finantator: CEC Bank

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO