Eveniment

Băsescu 2-0 Olanda: "România are Albiţa. Olanda are Rotterdam-ul. Îmi pare rău, nu Albiţa e poarta de intrare a ţigărilor, a alcoolului, a drogurilor. Şi nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia"

Băsescu 2-0 Olanda: "România are Albiţa. Olanda are Rotterdam-ul. Da? Îmi pare rău, nu Albiţa e poarta de intrare a ţigărilor, a alcoolului, a drogurilor. Şi nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia"

Autor: Gabriel Pecheanu

09.12.2011, 17:11 2901

Preşedintele Traian Băsescu nu a putut să nu îşi exprime supărarea faţă de poziţia Olandei cu privire la intrarea României în zona Schengen, acesta declarând vineri, la Bruxelles, că nu ţara noastră a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă.

Întrebat în legătură cu discuţiile şi concluziile de la Consiliul European privind Schengen, Băsescu a spus că Olanda s-a opus intrării României.

El a declarat că toate intervenţiile, inclusiv cele ale reprezentanţilor Consiliului, au fost împotriva Olandei.

"Este un abuz al Olandei", a spus Băsescu. El a menţionat, în acest context, că România are Albiţa, dar Olanda are Rotterdam-ul.

"România are Albiţa. Olanda are Rotterdam-ul. Da? Îmi pare rău, nu Albiţa e poarta de intrare a ţigărilor, a alcoolului, a drogurilor. Şi nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia, nu România, din neputinţă, a legalizat consumul de droguri", a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că România încă luptă împotriva prostituţiei şi a consumului de droguri, "aşa cum poate ea". Acesta pare să fie încă un răspuns al României la atitudinea Olandei, după ce în urmă cu câteva luni toate florile venite din Olanda au fost oprite la graniţă, invocându-se diferite motive, de la o ciupercă periculoasă până la evaziunea fiscală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO