Eveniment

Băsescu: Daca nu mai avem un termen la Schengen putem redirecţiona banii alocaţi EADS către IMM-uri

Autor: Alexandru Moise

05.01.2011, 17:05 38

Fondurile aflate în 2011 la dispoziţia Guvernului pentrusecurizarea frontierelor, în sumă de 271 milioane euro, ar trebuialocate întreprinderilor mici şi mijlocii şi nu neapărat grupuluiEADS, în condiţiile în care nu există un termen fixat pentruaderarea la Schengen, afirmă preşedintele Băsescu, citat deMediafax.

"Pentru că nu se fixează un termen (de aderare la SpaţiulSchengen-n.r.), va trebui ca, pe de-o parte, să ne batem până înultima clipă - să ne batem politic, nu cu pietre - dar trebuie săavem în vedere că anul acesta avem în buget 271 milioane europentru continuarea programelor de securizare a frontierei, deachiziţii de bunuri care să crească mobilitatea poliţiei defrontieră, a vămii. Cred că va trebui să privim cu reţinerecheltuirea celor 271 milioane euro, ei pot fi îndreptaţi cătreIMM-uri şi nu neapărat către EADS, pentru a stimula IMM-urile,decât să cheltuim fără a putea şti când România va fi admisă înSpaţiul Schengen", a spus Băsescu, în şedinţa de miercuri aGuvernului.

Grupul european EADS are ca principali acţionari companiileSogeade din Franţa şi Daimler din Germania, cu câte 22,46% dinacţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO