Eveniment

Bayer trebuie să plătească unui cuplu despăgubiri de 2 miliarde de dolari pentru că un produs Monsanto le-a provocat cancer

Bayer trebuie să plătească unui cuplu despăgubiri de...

Autor: Alex Ciutacu

14.05.2019, 11:56 11512

Un tribunal din California a decis că Monsanto trebuie să plătească despăgubiri de 2 miliarde de dolari unui cuplu care s-a îmbolnăvit de cancer după ce a folosit un erbicid produs de companie, potrivit The Guardian.

Un juriu din Oakland a decis luni că Monsanto, acum deţinută de gigantul farmaceutic german Bayer, este vinovată pentru că le-a provocat cancer lui Alva şi Alberta Pilliod. Compania trebuie să plătească câte 1 miliard de dolari pentru fiecare dintre ei şi peste 55 milioane dolari în daune compensatorii.

Victoria vine după alte două procese împotriva Monsanto pentru produsul Roundup – cel mai folosit erbicid din lume – iar cercetătorii au descoperit legătura între substanţă şi NHL (un tip de cancer care afectează sistemul imunitar).

Monsanto este pusă în faţa acestor acuzaţii în alte peste 11.000 de procese, însă Bayer respinge în continuarea acuzaţiilor şi susţine că produsul a trecut toate testele şi cercetările.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO