Eveniment

Bilanţul victimelor din urma exploziei de la Ankara a ajuns la 27 de morţi şi 75 de răniţi

Bilanţul victimelor din urma exploziei de la Ankara a...

Autor: Raluca Manga

13.03.2016, 20:44 3133

Un înalt oficial din cadrul securităţii a declarat pentru Reuters că explozia pare să fie cauzată de un atac cu maşină-capcană.

Potrivit TRT, o maşină a explodat în apropiere de un semafor.

Focuri de armă au fost auzite după explozie, în timp ce ambulanţele se îndreptau spre locul incidentului, potrivit unor oficiali.

Fumul se putea vedea ridicându-se de la o distanţă de 2,5 kilometri depărtare, a declarat un martor pentru Reuters.

În februarie, un atac cu maşină-capcană, comis în capitala Turciei, s-a soldat cu moartea a 29 de persoane. Miitanţii kurzi au revendicat atunci atacul.

"Până la acest moment, nu sunt indicii cu privire la cetăţenia victimelor, verificările fiind în curs. Misiunea diplomatică română se află în legătură permanentă cu autorităţile turce şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate dacă situaţia o va impune", a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, Ministerul a menţionat că Ambasada României la Ankara "are în atenţie incidentul produs în seara zilei de 13 martie 2016" şi că a întreprins "în regim de urgenţă" demersurile pentru a afla dacă sunt şi cetăţeni români printre victime.

Bilanţul victimelor din urma exploziei care a avut loc duminică seara în centrul oraşului Ankara şi care pare a fi un atac cu maşină-capcană a ajuns la 27 de morţi şi 75 de răniţi, până la ora transmiterii acestei ştiri.

Un înalt oficial din cadrul securităţii a declarat pentru Reuters că explozia pare să fie cauzată de un atac cu maşină-capcană. Potrivit TRT, o maşină a explodat în apropiere de un semafor. Focuri de armă au fost auzite după explozie, în timp ce ambulanţele se îndreptau spre locul incidentului, potrivit unor oficiali.

 

Sursă video: BBC

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO