Eveniment

Biriş, Ministerul Finanţelor: Dorinţa de a lua voturi prin propuneri electorale creează premisele unui dezastru

Biriş, Ministerul Finanţelor: Dorinţa de a lua voturi...

Autor: Mediafax

31.08.2016, 00:00 293

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gabriel Biriş a susţinut ieri că este normal să existe tot felul de propuneri electorale, însă „dorinţa de a lua voturi“ este periculoasă pentru România, făcând trimitere la anul 2008 - începutul celei mai mari crize financiare.

„Trebuie să ne gândim dacă avem de unde să plătim toate cheltuielile pe care vrem să le punem. Tot în sarcina noastră rămâne. Bugetul este făcut din contribuţiile noastre. Şi dacă nu cumva toate aceste propuneri, dacă ar fi aplicate, ar crea mult mai multe probleme decât ar aduce lucruri bune. Avem tendinţa să uităm repede. Să nu uităm anul 2008 care venea după foarte multă expansiune, de credit de consum, de credite imobiliare, banii erau uşor accesibili. Creşterea economică în 2008 a fost una semnificativă chiar dacă spre sfârşitul anului am avut începutul celei mai mari crize financiare din lume, cu toate astea am terminat cu un deficit fiscal uriaş”, a spus Biriş, întrebat cum priveşte propunerile de creşteri salariale şi de neimpozitare a pensiilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO