Eveniment

Blue Air introduce zboruri spre Lisabona după ce TAP Portugal a ieşit din „joc”

Blue Air introduce zboruri spre Lisabona după ce TAP...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.01.2016, 14:49 6236

Compania aeriană Blue Air, deţinută de antreprenori locali, va introduce începând cu luna iunie zboruri din Bucureşti către Lisabona, destinaţie unde în prezent operează doar TAP Portugal, conform unui anunţ afişat de operator pe pagina proprie de Facebook. TAP Portugal va renunţa însă la zborurile pe ruta Bucureşti-Lisabona, potrivit presei internaţionale. Pe ruta Bucureşti-Lisabona, Blue Air va opera zboruri de trei ori pe săptămână.Blue Air a transportat anul trecut peste două milioane de pasageri, fiind al treilea jucător de pe piaţă după Wizz Air şi Tarom.

Blue Air operează zboruri de pe şase aeroporturi din ţară: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa, Sibiu şi Bacău. Compania a intrat anul trecut şi pe cursele interne cu zboruri pe ruta Bucureşti-Iaşi şi retur.

În 2013 brandul Blue Air a fost preluat de compania Blue Air - Airline Management Solutions, controlată de Teodor Cristian Rada (33%), de Marius Mihail Puiu (33%), de Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi de Luciana Păunescu (17%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO