Eveniment

BMW Group şi Automobile Bavaria au prezentat la SIAB noul Rolls-Royce Phantom alături de cinci alte premiere naţionale

BMW Group şi Automobile Bavaria, la SIAB

BMW Group şi Automobile Bavaria, la SIAB

Autor: Bogdan Alecu

25.03.2018, 13:33 241

Noul Rolls-Royce Phantom debutează la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti, fiind prima dată când cel mai important producător de maşini de lux din lume se va prezenta oficial la cel mai important eveniment auto din România în perioada 23 martie – 1 aprilie.

"Încă de la prima lansare a Rolls-Royce Phantom, cu mai mult de 90 de ani în urmă, acest automobil reprezintă simbolul suprem al succesului. Debutul noului simbol al luxului absolut este ocazia perfectă pentru a sărbători premiera noastră, odată cu reluarea Salonului Auto Internaţional de la Bucureşti", a spus Peter Schoppmann, Director Regional, Rolls-Royce Motor Cars. "Prezenţa noastră subliniază importanţa din ce în ce mai mare a regiunii din Europa Centrală şi de Est pentru Rolls-Royce şi preconizăm o creştere în următorii ani".

Noul Rolls-Royce Phantom oferă o interpretare contemporană de design a esenţei Rolls-Royce. De asemenea, noul model aduce o evoluţie spectaculoasă în programul Bespoke, prin conceptul "The Gallery". Un nou concept fără precedent în ceea ce priveşte luxul, "The Gallery" reinterpretează tabloul de bord al automobilului pentru prima dată în 100 de ani. Proprietarii vor putea să comande o operă de artă cu adevărat unică, în universul extins al conceptului "The Gallery", ce se va regăsi în spatele unui singur panou de sticlă în interiorul noului Phantom.

Noul Phantom este cel mai avansat Rolls-Royce din punct de vedere tehnologic.

Noua "Arhitectură a luxului" din aluminiu, care stă la baza noului Phantom, este mai uşoară, mai rigidă, mai silenţioasă şi mai avansată din punct de vedere tehnologic. Anii de cercetare şi experienţă asigură echilibrul perfect între linia arhitecturală şi proporţională a noului Rolls-Royce, oferind în acelaşi timp un nou nivel al senzaţiei de "Magic Carpet Ride".

Noul motor V12 twin-turbo de 6.75 litri este inima silenţioasă a noului Rolls-Royce Phantom, oferind un nivel perfect de putere şi performanţă. De asemenea, inginerii au aplicat în mod discret transmisia cu asistenţă prin satelit, sistemul de virare a roţilor din spate şi o multitudine de tehnologii în culise, pentru a oferi o experienţă fără efort.

Standul Rolls-Royce Motor Cars de la SIAB va fi în pavilionul B1, aflat sub coordonarea Rolls-Royce Motor Cars Munich, ca invitat special al Automobile Bavaria Group.

Printre noutăţile standurilor BMW Group se numără noul BMW X4 – premieră naţională, debut pe piaţă programat pentru jumătatea anului. Modelul vine în România la numai două săptămâni de la debutul mondial de la Salonul Auto de la Geneva (6 martie 2018).

Printre premierele naţionale se numără noul M5 – cel mai rapid model de serie BMW construit vreodată, BMW X2 – cel mai nou membru din familia X, o direcţie nouă pentru marcă, din martie disponibil pe piaţă şi MINI Hatch 3 şi 5 uşi, MINI Cabriolet – modelul a avut debutul European la Burxelles, este a doua oară când se prezenintă pe continentul european.

În standul motocicletelor premierele sunt reprezentate de BMW K 1600 Grand America – cea mai nouă extindere în gama de motociclete BMW Motorrad, cel mai important constructor de motociclete mari (peste 500 cmc) pe piaţa globală şi naţională.

Listă noutăţilor de la BMW este completată de i8 Garage Italia CrossFade Edition – una din cele mai exclusive modele de la SIAB - doar 10 astfel de exemplare s-au fabricat şi i3 – cel mai vândut model electric din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO