Eveniment

Boc se întâlneşte cu oamenii de afaceri din Prahova. Gabriel Comănescu şi Sebastian Ghiţă, cei mai mari antreprenori cu afaceri în judeţ, nu au fost invitaţi

Boc se întâlneşte cu oamenii de afaceri din Prahova. Gabriel Comănescu şi Sebastian Ghiţă, cei mai mari antreprenori români cu afaceri în judeţ, nu au fost invitaţi
11.07.2011, 13:43 972

Biroul de presă al Guvernului a trimis în această dimineaţă oinformare legată de participarea primului ministru Emil Boc la oîntâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Prahova, dar mariiantreprenori români din acest judeţ spun că nu au fost invitaţi laacest eveniment.

ZF a solicitat reprezentanţilor Guvernului o listă cu oamenii deafaceri care vor participa la această întâlnire, dar informaţiasolicitată nu a fost furnizată până la transmiterea acesteiştiri.

Sebastian Ghiţă, unul dintre acţionarii grupului Asesoft dinPloieşti, spune că nici nu a fost invitat, dar nici nu ar avea cumsă meargă pentru că nu este în România în aceste zile. "Nu estemusai ca la aceste întâlniri să fie invitaţi oameni de afacericunoscuţi. Oamenii politici preferă să se întâlnească de regulă cuoameni de afaceri mai mici, pentru că aceştia pot să îi ajute, şinici nu ridică probleme incomode, nelalocul lor."

Sebastian Ghiţă controlează mai multe companii din industriaIT&C şi electro-retail, cu un rulaj anual în jurul valorii de300 mil. euro, împreună cu un alt antreprenor român, IulianStanciu. Distribuitorul IT&C Asesoft Distribution a avut anultrecut afaceri de 145 mil. euro. Ghiţă mai controlează şi companiicu afaceri în domeniul viticol, al comunicaţiilor şi al energieieoliene.

Un alt mare angajator din judeţul Prahova, Upetrom 1 Mai,companie controlată de Gabriel Comănescu, care avea în 2009 peste2.500 de angajaţi, lipseşte de pe lista de invitaţi la întâlnireacu premierul organizată astăzi la ora 17.00 la Ploieşti.Reprezentanţii grupului Upetrom 1 Mai spun că nu au primit nicioinvitaţie la acest eveniment.

Dan Muntean, director general al Cramele Halewood, companie cu ocifră de afaceri de 9,87 mil.euro anul trecut, nu este la curent cuvreo invitaţie primită de firma pe care o reprezintă la întâlnireacu premierul Emil Boc. El spune însă că ar fi interesat săparticipe pentru că Halewood este o "companie implementată înaceastă zonă, deşi are podgorii şi în Alba, Constanţa şi altepărţi". În Prahova, Halewood deţine Pivniţele şi Pensiunea Rhein laAzuga, unde produce vin spumant, dar şi cinci magazine de vin (laPloieşti, Azuga, Nistoreşti, Urlaţi, Sinaia).

Nici Radu Timiş, preşedinte al CrisTim şi unul dintre cei maimari antreprenori din industria mezelurilor de pe piaţa locală, nueste la curent cu întâlnirea programată de Emil Boc în Ploieşti."Nu am primit nicio invitaţie. Nu ştiam despre această întâlnire.Dacă primeam o invitaţie, cu siguranţă aş fi mers. Este până laurmă vorba de o întâlnire cu premierul României". Grupul CrisTim aderulat anul trecut afaceri de 79,1 milioane euro, având peste1.700 de angajaţi. Compania produce mezeluri într-o fabrică laFilipeştii de pădure, în judeţul Prahova.

Şi reprezentanţii grupului Michelin, care deţin o fabrică înlocalitatea prahoveană Floreşti, în care lucrează peste 1.080 deoameni, spun că nu au primit o invitaţie oficială din parteaGuvernului pentru a lua parte la acest eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO