Eveniment

Boc: Vrem sa combatem evaziunea, nu sa crestem taxele. Ce parere aveti?

Boc: Vrem sa combatem evaziunea, nu sa crestem taxele

Premierul Emil Boc

07.04.2009, 17:15 21

Introducerea impozitului forfetar are ca scop combaterea evaziunii fiscale si nu impunerea unei fiscalitati ridicate, modalitatea concreta de aplicare urmand sa fie stabilita pana la sfarsitul acestei saptamani, impreuna cu modificarile la Codul fiscal, a declarat ieri premierul Emil Boc.

El a mai adaugat ca Executivul nu intentioneaza sa modifice reglementarile privind drepturile de autor. Boc a spus la postul public de radio ca la Ministerul Finantelor sunt analizate modalitatile de combatere a evaziunii fiscale, aflata in prezent la un nivel foarte mare, in conditiile in care peste o treime din numarul societatilor inregistrate declara pierderi, in conditiile unei cifre de afaceri ridicate, potrivit Mediafax. Hotelurile, restaurantele, firmele imobiliare si din comert ar urma sa plateasca un impozit anual pe profit de 0,5% din veniturile inregistrate, dar nu mai putin de 6.500 de lei.
Premierul a mai spus ca nu are in vedere modificarea reglementarilor privind drepturile de autor, aratand ca este dezamagit deoarece „in carca" Executivului sunt puse idei si propuneri care apartin sindicatelor si patronatelor.
Liderul „Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ca Guvernul ar putea aproba in sedinta de astazi o ordonanta pentru eliminarea drepturilor de autor, incepand cu luna mai, si a sustinut ca Ministerul Finantelor este de acord cu eliminarea acestor drepturi, propusa de sindicate si patronate.
Niciun patronat reprezentativ nu sustine eliminarea drepturilor de autor, a declarat ieri Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), mentionand insa ca ar trebui regandite criteriile. „Niciun patronat nu este de acord cu eliminarea drepturilor de autor. Cum putem sa fim de acord cu eliminarea lor cand ne indreptam spre o economie a cunoasterii. Suntem de acord ca ar trebui lamurite mai bine ce activitati pot fi remunerate pe drepturi de autor, dar nu sa le eliminam", a spus Nicolescu.
Vicepresedintele CNIPMMR Florea Parvu a aratat ca eliminarea drepturilor de autor ar urma sa fie discutata in Guvern miercuri „la pachet" cu impozitul forfetar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO