Eveniment

Bodog, după ce încă un copil a murit de rujeolă: Vaccinarea e singurul mod de prevenire a bolii

Bodog, după ce încă un copil a murit de rujeolă:...

Autor: Ana Maria Constantinescu

26.05.2017, 13:05 32

Ministrul Sănătăţii a declarat, la Craiova, unde un copil a murit la Spitalul de Urgenţă din oraş din cauza complicaţiilor date de rujeolă, că vaccinarea este singurul mod în care îmbolnăvirea poate fi prevenită, iar legea vaccinării va intra în dezbaterea Parlamentului.

„Vaccinarea este singurul mod prin care se poate preveni boala. În ţară se desfăşoară o campanie de informare. Legea vaccinării va intra în dezbaterea Parlamentului. Sunt foarte mulţi părinţi care îşi manifestă îngrijorarea cu privire la faptul că în colectivităţile în care merg copiii lor ar putea să apară copii nevaccinaţi care să pună în pericol viaţa şi sănătatea copiilor lor ”, a spus ministrul Florin Bodog.

Acesta a precizat că 110.000 de doze de vaccin ROR au fost distribuite în ţară, iar acum ministerul este în curs de a achiziţiona o cantitate de peste 300.000 doze pentru a asigura necesarul.

O fetiţă de patru luni a murit în urma complicaţiilor rujeolei, boală pe care ar fi luat-o de la mama ei, o minoră nevaccinată. Acesta este al şaselea deces cauzat de rujeolă în judeţul Dolj şi al 27-lea în ţară, în ultimele luni.

În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, ministrul Sănătăţii a precizat că acesta nu a fost achiziţionat la preţuri mai mari.

„Pentru hexavalent eu am moştenit o procedură de licitaţie care nu a primit viză de control financiar preventiv şi atunci a trebuit să fac o altă procedură şi am făcut una de urgenţă. Însă vreau să precizez faptul că la procedura de urgenţă prin care s-a achiziţionat vaccinul hexavalent am menţinut acelaşi preţ care s-a obţinut în licitaţie, nu s-a modificat cu absolut niciun leu preţul plătit de minister pentru acest vaccin. În această perioadă cumpărăm vaccin hexavalent mai mult datorită faptului că nu exista până la momentul acesta cine să livreze vaccin pentru hepatita B şi atunci s-a modificat schema şi se vaccinează cu hexavalent”, a mai spus Bodog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO