Eveniment

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Salariile vor scădea pentru jumătate din personalul Consiliului de la 1 ianuarie. În aceste condiţii riscăm să pierdem inspectorii în favoarea mediului privat

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

12.12.2017, 14:13 1446

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că salariile vor scădea pentru jumătate din personalul Consiliului de la 1 ianuarie, odată cu aplicarea legislaţiei în domeniul salarizării şi mutarea contribuţiilor la angajaţi.

„Am rugat Guvernul fie să ne excepteze, aşa cum s-a întâmplat cu ANRE sau ANCOM, fie să beneficiem de creşterea de 15% care se aplică câtorva ministere pentru complexitatea muncii şi să ne permită să acordăm indemnizaţiile de performanţă pentru care avem fonduri proprii, dar sunt blocate prin lege. La ora actuală, salariile inspectorilor sunt similare celor din ministere, precum este Ministerul Finanţelor”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a precizat că există riscul ca inspectorii care se ocupă de investigaţiile Autorităţii să migreze către mediul privat în contextul scăderilor salariale.

„Să nu uităm că inspectorii sunt cei care instrumentează investigaţiile Consiliului, că s-a investit mult în pregătirea lor profesională, expertiza lor fiind necesară pentru implementarea politicilor publice şi măsurilor guvernului. În aceste condiţii riscăm să îi pierdem în favoarea mediului privat, companii multinaţionale şi case de avocatură încercând de mai multă vreme să îi atragă”, a adăugat Chiriţoiu.

Comisiile de specialitate reunite au avizat marţi bugetul Consiliului Concurenţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO