Eveniment

Bogdan Neacşu, Patria Bank: Nu vom cere clienţilor documente justificative în cazul remiterilor, legea nu ne obligă

Bogdan Neacşu, Patria Bank

Bogdan Neacşu, Patria Bank

Autor: Iulian Anghel

08.06.2018, 00:05 607

♦ Interpretarea că „instituţiile raportoare” trebuie să ceară documente justificative pentru transferurile din străinătate (remiterile) mai mari de 2.000 de euro (echivalent lei) este falsă.

Există doar obligaţia ca „instituţia raportoare” (instituţii de credit, instituţii finaci­are şi multe altele) să raporteze către Oficiul Naţional de Prevenire şi Com­batere a Spălării Banilor (ONPCSB) tran­zacţ­iile mai mari de 2.000 de euro şi să cunoască identitatea clienţilor care fac tranzacţii mai mari de 1.000 de euro (echivalent lei). Drept urmare, instituţiile rapor­toare nu vor cere documente justi­ficative pentru remiteri, explică Bogdan Neacşu, vicepreşedinte al Patria Bank.

„Entităţile raportoare, în îndeplinirea obligaţiilor statutare de raportare către ONPCSB, art. 7, alin. 5 (din proiectul de lege pentru combaterea spălării banilor şi a terorismului – n. red.) va trebui să trimită, pentru activitatea de remitere de bani, rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echi­valentul în lei a 2.000 euro”, arată Neacşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO