Eveniment

BREAKING: Atentat sângeros în Sinai. Cel puţin 200 de morţi până la această oră

BREAKING: Atentat sângeros în Sinai. Cel puţin 200 de...

Autor: Teodora Marinescu

24.11.2017, 14:36 35663

Cel puţin 200 de morţi şi 125 de răniţi în urma atentatului din Egipt


Cel puţin 85 de persoane au murit în urma atentatului comis vineri în faţa unei moschei din provincia Sinai, aflată în nordul Egiptului, anunţă agenţia de presă MENA.

Martorii au declarat pentru presa din Egipt că atacul a avut loc în localitatea Bir al-Abed, situată în apropierea oraşului Arish.

Poliţia locală a raportat că patru persoane în vehicule de teren au deschis focul asupra celor aflaţi în Moscheea Al-Rawda.

 

Un atac cu bombă şi un schimb de focuri comise de presupuşi militanţi ai reţelei Stat Islamic au rănit cel puţin 75 de persoane aflate vineri în Mocheea Al-Rawda din provincia Sinai, situată în nordul Egiptului, informează site-ul postului BBC.

Incidentul s-a întâmplat la o săptămână după ce un alt atac major a rănit militarii aflaţi în Sinai. Egiptul s-a confruntat încă din anul 2013 cu o insurgenţă islamistă din regiune, care s-a intensificat în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătăţii a declarat pentru televiziunea egipteană că cel puţin 75 de persoane au fost rănite în urma atacului de vineri.

Poliţia locală a declarat că patru bărbaţi în vehicule de teren au deschis focul asupra persoanelor aflate în moschee.

Preşedintele Abdul Fattah Al-Sisi se va întâlni cu oficialii din serviciile de securitate pentru a discuta despre atac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO