Eveniment

BREAKING NEWS: MedLife, în negocieri finale pentru reţeaua de clinici şi spitalul Polisano, care au afaceri de 17 milioane de euro. UPDATE: MedLife confirmă tranzacţia

BREAKING NEWS: MedLife, în negocieri finale pentru...

Autor: Corina Zamfir

18.10.2017, 17:40 18502

MedLife, cel mai mare furnizor privat de servicii medicale, este în negocieri finale să cumpere reţeaua de clinici şi spitalul Polisano, cu afaceri de 17 milioane de euro anul trecut.

Prin această tranzacţie, MedLife se consolidează pe prima poziţie din piaţa serviciilor medicale private.

“Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important si, totodata, o dovada a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenta in beneficiul pacientilor in toate regiunile tarii. Avem un respect deosebit pentru calitatea serviciilor medicale si functionarea operationala din cadrul Polisano. Acestea sunt valorile care ne aduc impreuna si sunt increzator ca alaturarea Polisano ne va intari si mai mult pozitia de lider national in servicii medicale de inalta performanta”, a declarat Mihai Marcu, Director General MedLife. 

 “De-a lungul timpului Polisano a fost renunoscut la nivel national pentru calitatea serviciilor oferite, aparatura medicala din dotare, dar si pentru solutionarea unora dintre cele mai complexe cazuri medicale la nivel privat. Alaturarea la Grupul MedLife ne aduce un plus de valoare si, totodata, ne va ajuta sa sustinem demersul nostru de a oferi in permanenta servicii premium si o echipa medicala de exceptie, tuturor pacientilor, atat din zona de retail, cat si din cea corporate”, a declarat Dr Ovidiu Gligor, Administrator al Clinicilor si Spitalului Polisano.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei. Odata aprobata, aceasta poate deveni cea mai importanta tranzactie din sectorul medical anuntata in acest an si un pas important in indeplinirea angajamentului nostru fata de investitorii care au avut incredere in strategia companiei si capacitatea ei de implementare.

“Daca toate conditiile vor fi indeplinite si se va finaliza achizitia Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un numar de 6.300 angajati si va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizatie de Libera Practica din Romania si, probabil, a unui procent relevant al asistentilor medicali. Credem ca, atat Ministerul Sanatatii cat si CNAS ar trebui sa se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sanatate si, inainte de orice modificari legislative, sa ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evolutiei acestora. Avem nevoie sa gasim impreuna parghiile necesare pentru a motiva acesti profesionisti ca sa ramana in tara si sa ofere servicii medicale la cel mai inalt nivel conationalilor lor.” a mai spus Mihai Marcu.

MedLife, emitent listat în de­cembrie anul trecut la bursa romanească, a anunţat recent că are un buget de 80 de milioane de euro pentru achiziţii, iar în perioada următoar vor urma cinci-şase tranzacţii mari.

De la începutul anului acţiunile MedLife afişează un plus de 43%, evo­luţie determinată de planurile ambi­ţioa­se de dezvoltare şi de rezultatele finan­ciare care i-au mulţumit pe investitori. Pană în prezent, MedLife nu a arătat disponibilitatea de a plăti dividende sau de a oferi acţiuni gratuite investitorilor.

Rezultatele grupului MedLife s-au îmbunătăţit considerabil în T2/2017, la un profit net de 2,16 mil. lei, de la o pier­dere de 1,7 mil. lei în T2/2016.  În S1 pro­fi­tul consolidat a urcat cu 233%, la 6,4 mil. lei. Afacerile au sporit cu 29%, la 302 mil. lei. Compania este printre cei mai scumpi emitenţi din indicele BET prin prisma multiplilor de piaţă, dar an­aliştii susţin că rezultatele financiare îmbună­tăţite arată că grupul este în grafic cu planurile de dezvoltare acce­lerată.

Reţeau de clinici şi spitalul Polisano fac parte dintr-un grup care a fost fondat de omul de afaceri Ilie Vonica care s-a sinucis în 2014 după ce începuse o anchetă la adresa conducerii companiei, inclusiv a soţiei sale într-un caz de reţete false.

Grupul Polisano a fost marcat la finalul anului trecut de intrarea în insolvenţă a celei mai mari com­panii din grup, divizia de distribuţie medicamente Polisano. La cateva luni de la anunţarea procedurii de insolvenţă, administratorul finan­ciar a propus intrarea în fali­ment a distribuitorului, iar mă­sura a fost votată de cre­ditori cu 89% din voturi. În luna septem­brie a anului trecut, Polisano a van­dut 78 de farmacii către Sensiblu, într-o tran­zacţie a cărei valoare nu a fost făcută publică.

Din grup mai fac parte şi o fabrică de medicamente în acţionariatul căreia a intrat anul acesta Grupul feroviar Grampet, cu un pachet de 20%, dar şi un spital în Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO