Eveniment

Bucureştiul ar putea avea un nou campus medical universitar: Premierul Grindeanu, în discuţii cu şeful ALLEA

Bucureştiul ar putea avea un nou campus medical...

Autor: Gabriel Pecheanu

30.05.2017, 12:50 352

Principalul subiect abordat a fost, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, proiectul de construire a unui campus medical universitar al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", în care cercetarea medicală să se îmbine cu practica clinică, în folosul pacienţilor, dar şi pentru pregătirea tinerilor medici şi încurajarea lor să rămână în ţară.

”Susţinem acest proiect şi avem prevăzut în programul nostru de guvernare construirea unui spital republican în Bucureşti, organizat ca centru de urgenţă, excelenţă şi cercetare, pe toate specialităţile. Fiind însă un proiect de o asemenea amploare – universitate, campus universitar şi spital – pe lângă banii pe care îi vom aloca noi, ca Guvern, în paralel încercăm să găsim soluţii şi pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat şeful Executivului.

Premierul Sorin Grindeanu a amintit că, de asemenea, printre priorităţile Executivului este şi construirea altor opt spitale regionale organizate ca centre de urgenţă-excelenţă şi reabilitarea infrastructurii sanitare existente.

La rândul său, dr. Günter Stock a salutat iniţiativa dezvoltării unui campus medical universitar în Bucureşti, oferindu-şi sprijinul în ceea ce priveşte soluţiile de tehnologizare a unui astfel de proiect, după modelul celor existente deja în alte ţări.

Un alt subiect abordat în cursul discuţiilor a fost intenţia României de a-şi prezenta candidatura pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA).

La întâlnirea de la Palatul Victoria, au participat, de asemenea, Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, şi Mircea Beuran, preşedintele Senatului UMF "Carol Davila".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO