Eveniment

Bugetul e gata să fie prezentat FMI

Autor: Claudia Medrega

17.10.2010, 23:15 17

Schiţa bugetului pentru anul viitor a fost finalizată deFinanţe, însă proiectul va fi aprobat de Guvern doar după ce va fianalizat şi de de experţii FMI, care vor veni la Bucureşti lajumătatea săptămânii viitoare pentru o nouă evaluare.

"Este aşteptată delegaţia FMI, care va ajunge miercuri înRomânia. Ulterior, proiectul de buget va fi aprobat în Guvern", aspus Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelorresponsabil cu bugetul.

Problema tergiversării bugetului se perpetuează, nici în acestan nefiind respectat termenul legal de pomovare a bugetului înParlament, până la 15 octombrie.

Sistemul de impozitare din 2011 nu este foarte cert, existânddiscuţii, inclusiv în cadrul partidului de guvernământ, pentruscăderea cotei unice la 12% sau chiar 10%. Preşedintele TraianBăsescu susţine însă că reducerea cotei unice nu este o soluţie şise declară adeptul scăderii contribuţiilor sociale, susţinând căTVA nu va creşte.

Conform proiectului de buget, contribuţiile sociale vor fimenţinute la nivelul actual, Guvernul mizând pe încasări mai marila bugetul de stat din TVA, accize şi impozit pe venit şiprofit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO