Eveniment

Bursa de la Bucureşti scade pentru a doua zi consecutiv

Bursa de la Bucureşti scade pentru a doua zi consecutiv

Autor: Radu Bostan

17.06.2015, 00:07 801

Bursa locală era ieri în scădere cu 0,8% pentru a doua zi consecutiv, determinată în special de retragerea investitorilor de pe acţiunile companiilor din sectorul financiar.

Titlurile BRD, cea mai mare bancă listată şi a doua din sistem după active, se corectau cu 1,55%, în timp ce Banca Transilvania (TLV), scădea cu 1%, iar acţiunile operatorului bursei (BVB) erau în regres cu 1,8%. Indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia acţiunilor Fondului Proprietatea (FP) şi ale celor cinci SIF-uri, era în scădere cu 1,1% spre sfârşitul şedinţei de tranzacţionare.

„Fondurile de investiţii au participaţiile răspândite în diferite pieţe, şi atunci când iau decizia de a se retrage din Europa din cauza problemelor din Grecia, de exemplu, îşi reduc expunerea pe toate aceste pieţe. Suntem într-o piaţă interconectată, astfel că dacă celelalte suferă în jurul nostru şi noi suntem afectaţi“, spune Mihai Chişu, broker la firma de intermediere Swiss Capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO