Eveniment

Bursa Română de Mărfuri: Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor vrea să naţionalizeze comerţul cu gaze

Bursa Română de Mărfuri: Comisia de Industrii a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.05.2017, 00:03 272

Reprezentanţii Bursei Române de Mărfuri spun că, în urma unei decizii luate de Comisia de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor, serviciul de comercializare a gazelor ar urma să fie naţionalizat.

„Bursa Română de Mărfuri (BRM) îşi exprimă consternarea în legătură cu decizia Comisiei de Indus­trii şi Servicii a Camerei Depu­taţilor, care, în şedinţa sa din data de 16.05.2017, la propunerea domnului de­putat Iulian Iancu (preşedintele în exerciţiu al Comisiei), a adoptat un a­men­dament la Proiectul de Lege pri­vind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2016 pentru modi­ficarea şi completarea Legii energiei elec­trice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, amendament prin care, prac­tic, naţionalizează serviciile oferite de orga­nizaţia noastră, într-un profund dispreţ faţă de legislaţia europeană şi naţio­nală pe baza căreia compania noastră a fost licenţiată”, se arată în comunicatul BRM.

Practic, activitatea de comer­cializare a gazelor ar urma să se facă doar prin intermediul Opcom, ope­ratorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România. În prezent, comerţul de gaze se face atât prin Bursa Română de Mărfuri, cât şi prin Opcom. Potrivit unor surse din piaţă, Comisia Europeană a trimis ieri o scrisoare în care semnalează încălcarea legislaţiei europene de concurenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO