Eveniment

Căi rutiere ÎNCHISE şi mii de oameni, fără curent electric în ŞASE judeţe din ţară. Nou bilanţ MAI cu drumuri blocate

Căi rutiere ÎNCHISE şi mii de oameni, fără curent...

Autor: Departamentul Corespondenţi

29.10.2017, 18:41 1274

Efecte ale ninsorilor şi viscolului sunt înregistrate, duminică, în 12 localităţi din 6 judeţe, fiind vorba de probleme la alimentarea cu energie electrică sau de căi rutiere blocate sau închise, au transmis reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAI, nu s-au înregistrat situaţii deosebite care să pună în pericol viaţa cetăţenilor, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, dar în judeţele de munte care se află sub atenţionare meteorologică, la înălţimi de peste 1.700 de metri, viscolul a fost puternic şi au căzut arbori pe drumuri naţionale şi judeţene, ceea ce a afectat traficul rutier.

„Până acum, efecte ale ninsorilor şi viscolului sunt înregistrate în 12 localităţi din 6 judeţe, iar acestea constau fie în probleme la alimentarea cu energie electrică, fie căi rutiere blocate sau închise. Nu sunt persoane în pericol şi nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei. Nu sunt localităţi izolate, la care să nu se poată ajunge. Au fost închise preventiv 5 segmente de drumuri, în special acolo unde din cauza căderilor de arbori nu se mai poate circula. Se acţionează în toate aceste cazuri pentru tăierea şi degajarea copacilor şi deszăpezirea drumului”, au transmis reprezentanţii MAI.

La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Alba – în Arieşeni spre localitatea Vârtop au căzut 2 copaci pe partea carosabilă şi pe cablurile de curent electric, în judeţul Harghita a fost închis un segment de drum între Lacul Roşu şi Gheorghieni (27 de km de pe DN12C) din cauza căderii de arbori. Tot în judeţul Harghita, din cauza viscolului, în localitatea Joseni a mai fost închis un segment pe DN13B care făcea legătura cu localitatea Praid.

Totodată, în judeţul Maramureş, între Cavnic şi Budeşti, DJ 184 rămâne închis cel puţin până luni dimineaţa, iar în judeţul Bihor circulaţie rutieră se desfăşoară pe un singur sens, în mod alternativ pe drumul judeţean, în zona localităţii Marghita.

De asemenea, în judeţul Neamţ, în jurul orei 13.30 s-a închis circulaţia pe DN12C la km 32 între localitatea Bicaz Chei până în Gheorghieni, iar în judeţul Suceava, un drum judeţean este închis din cauza condiţiilor de drum nefavorabil, între Pojorâta şi Crucea.

MAI arată că, din dispoziţia ministrului afacerilor interne, Centrele Judeţene de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor de la nivelul a 18 judeţe aflate sub avertizări meteo rămân operaţionale până la revenirea la normalitate a situaţiei.

Până la finalizarea acestui episod de vreme severă, MAI are în teren, peste 20.000 de oameni – pompieri, poliţişti şi jandarmi – cu aproximativ 9.000 de mijloace tehnice. În funcţie de situaţie, efectivele Ministerului Afacerilor Interne pot fi suplimentate cu peste 15.000 de angajaţi şi aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de intervenţie.

Reprezentanţii MAI atenţionează conducătorii auto care în noaptea de duminicî spre luni se vor afla în trafic să se informeze care este starea drumurilor şi să respecte indicaţiile poliţiştilor. Cei care circulă în zonele unde a nins vor trebui sa aibă anvelope de iarnă în mod obligatoriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO