Eveniment

Camera a adoptat legea privind frunctele proaspete în şcoli. Proiectul merge la promulgare

Camera a adoptat legea privind frunctele proaspete în...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

06.02.2018, 12:26 115

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care prevede că elevii vor beneficia de fruncte proaspete în şcoli, actul normativ urmând să meargă la preşedintele României, spre promulgare.

Camera a adoptat, astfel, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al UE.

Proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare din partea UE pentru furnizarea şi distribuţia de fructe şi legume proaspete, în special banane, de fructe şi legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.

Autorităţile competente la nivel local pentru aplicarea programului sunt Consiliul Judeţean şi/sau Consiliul Local, care sunt obligate să colaboreze şi să-şi distribuie responsabilităţile înainte de demararea programului.

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a precizat că, prin această lege, toţi preşcolarii şi şcolarii vor beneficia de pachet alimentar complet - lapte şi corn, fructe şi legume proaspete, masă caldă.

El a spus că pe termen mediu şi lung se speră la o scădere a bolilor condiţionate alimentar, în condiţiile în care aproape 30% dintre copii sunt supraponderali sau obezi şi că, totodată, sunt încurajate producţia şi consumul de produse alimentare autohtone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO