Eveniment

Campania ZF „România 5% creştere“ devine un proiect al antreprenorilor şi executivilor români

Campania ZF „România 5% creştere“ devine un proiect...

Autor: Cristina Roşca

27.11.2014, 00:08 214
„Pentru a creşte şi pentru a avea o economie performantă avem nevoie de un plan. Nicio economie şi nicio ţară nu a crescut din întâmplare“, spune Alexandru Vlad, CEO al lanţului de magazine Selgros, cu afaceri de aproape 700 mil. euro anul trecut.

Antreprenorii şi executivii români au răspuns pozitiv iniţiativei „România 5% creştere economică“ lansată recent de ZF pentru a mobiliza clasa politică şi mediul de business astfel încât în perioada urmă­toare economia locală să aibă o rată de creştere de minimum 5%. Un ritm alert de creştere este necesar României pentru a recupera decalajul care o desparte de Occident.

„Iniţiativa este una foarte bună şi o urmăresc de mai mult timp şi am văzut că tot mai mulţi oameni din mediul de business propun o serie de măsuri. Cred foarte tare în această iniţiativă şi văd că şi alţi oameni cred în ea. De asemenea, vedem şi că mediul politic reacţionează la presiuni“, spune Dragoş Petrescu, cel mai important antreprenor local din din industria restaurantelor, care deţine lanţul City Grill.

Din momentul în care ZF a lansat această iniţiativă „România 5% creştere economică“ zeci de antreprenori şi executivi au lansat propuneri şi măsuri care ar putea ajuta economia locală să crească cu 5%. Printre măsurile propuse de antreprenori se numără reducerea evaziunii, absorbţia rapidă a fondurilor europene sau dezvoltarea infrastructurii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO