Eveniment

Carmen Dan, despre pensiile speciale: Nu se va umbla la vârsta de pensionare

Carmen Dan, despre pensiile speciale: Nu se va umbla la...

Autor: Andreea Traicu

31.07.2017, 09:47 174

"Se pregăteşte un act normativ cu care se intră în şedinţa de miercuri. Nu se diminuează drepturile deja câştigate. E momentul ca atunci când spunem că în sistem avem deficit de 20.000 oameni , care creşte, normal e să facem ceva să îndreptăm aceste lucruri. Asta se va întâmpla. S-a anunţat un termen de 15 septembrie. Cei care vor să îşi depună dosarele au timp o lună şi jumătate. Avem un deficit foarte mare în MAI. Am discutat cu premierul şi sunt discuţii să aducem în sistem 4.000 de angajaţi în perioada următoare şi să intervenim pentru dotarea cu echipamente de intervenţie, în primul rând a poliţiştilor de ordine publică. Înţeleg că nu se umblă la vârsta de pensionare", a declarat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat creşterea cu 10% a salariilor poliţiştilor, pentru a echilibra veniturile poliţiştilor cu cele ale militarilor.

"Am avut săptămâna trecută discuţii cu premierul şi ministrul de Finanţe şi în acest moment avem în plan un act normativ pentru ca şi poliţiştilor să le crească salariul cu 10%", a spus Carmen Dan.

Precizările vin după ce ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, duminică seara, că Guvernul are în plan o Ordonanţă de Urgenţă privind pensiile speciale, precizând că acestea nu se vor mai actualiza în funcţie de veniturile celor aflaţi în activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO