Eveniment

Caroline Wozniacki: Nu sunt bătrână, dar corpul meu nu mai face faţă

Caroline Wozniacki: Nu sunt bătrână, dar corpul meu nu...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

21.02.2018, 09:27 1685

Simona Halep va reveni în fotoliul de lider şi va avea un avans confortabil de 440 de puncte în clasamentul de săptămâna viitoare, după ce "Maratonista" Wozniacki a disputat un număr ameţitor de meciuri anul trecut: 81 de partide în 23 de turnenu s-a înscris la turneul de la Dubai (19-24 februarie).

Jucătoarea din Danemarca, aflată încă pe locul 1 WTA, a explicat decizia prin care o face pe Halep lider incontestabil al tenisului feminin.

A devenit evident faptul că locul 1 mondial nu mai este prioritar pentru Wozniacki, atunci când daneza a renunţat să lupte pentru punctele pe care le avea de apărat după finala atinsă anul trecut la Dubai! Motivul pentru care campioana de la Australian Open o lasă pe Halep să conducă detaşat în clasamentul WTA este unul uimitor. Recunoscută pentru rezistenţa ei incredibilă, Caroline a rămas fără benzină încă din startul sezonului.

"În primul rând vreau să fiu sănătoasă, acesta a fost planul meu de la începutul anului. Nu mai sunt atât de tânără încât să pot juca în continuu. Sigur că nu sunt nici bătrână, dar corpul meu nu mai face faţă", a declarat "Caro" pentru Tennis Channel.

"Maratonista" Wozniacki a disputat un număr ameţitor de meciuri anul trecut: 81 de partide în 23 de turnee! La acest capitol a eclipsat-o pe Simona Halep (românca a jucat numai 18 turnee şi 64 de meciuri în 2017), dar şi-a schimbat radical strategia după ce corpul i-a transmis semnale de alarmă.

"Trebuie să am grijă de corpul meu şi să mă asigur că sunt în regulă. După Australian Open am avut mici probleme care mă deranjează, aşa că am nevoie de câteva săptămâni libere pentru a-mi reveni", a mai adăugat tenismena în vârstă de 27 de ani. Nu doar Wozniacki se resimte după nici două luni din sezonul competiţional, ci şi Halep, care s-a retras de la Dubai din cauza unei accidentări la picior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO