Eveniment

Casuneanu isi face turn de 19 etaje langa Piata Unirii

31.08.2009, 18:59 205

Consiliul Local al Sectorului 3 din Capitala a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) inaintat de firma C&I Building, printre actionarii companiei numarandu-se si omul de afaceri Costel Casuneanu, care prevede constructia unui bloc turn de 19 etaje, pe bulevardul Corneliu Coposu din Capitala, in aproapiere de Piata Unirii.

Suprafata terenului pe care urmeaza sa fie construit imobilul este de peste 2.500 de metri patrati, iar destinatia noii cladiri, potrivit avizului de urbanism eliberat de Primarie, cuprinde spatii de locuit, birouri, spatii pentru comert, precum si servicii publice. Reprezentantii C&I Building nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii suplimentare despre proiect.

Coeficientul de Utilizare al Terenului (COT), prezentat in proiectul aprobat de Consiliul Local al primariei de sector este insa de 3,5. Potrivit legii de construire a orasului, respectiv Planul Urbanistic General, in cazul unui coeficient de utilizare al terenului sub 3 se intocmeste un plan urbanistic de detaliu, in timp ce in cazul unui coeficient care depaseste acest nivel, trebuie intocmit un Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

In aceste conditii, proiectantul cladirii, firma Elviso din Capitala, ar fi trebuit sa intocmeasca PUZ-ul. Initial, Casuneanu dorea sa contruiasca un turn de 37 de etaje, cu parcarea pe un teren concesionat de la Primaria sectorului 3, pentru care necesita aprobari de la Primaria Capitalei. In cadrul PMB, proiectul inaintat de Casuneanu a fost respins de Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului.

Costel Casuneanu controleaza firma de constructii PA & CO International, care este implicata in constructia tronsonului de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti (km 19,5-62), alaturi de Spedition UMB, detinuta de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu si Euro Construct Trading ‘98, contract semnat in 2007 cu o valoare de 249,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO