Eveniment

Cât costă un sejur în vacanţa de vară în staţiunile din ţară

Cât costă un sejur în vacanţa de vară în...

Autor: Mona Scarisoreanu

03.06.2017, 12:53 1211

„Litoralul, mai ales staţiunile Mamaia, Eforie şi Neptun-Olimp, Valea Prahovei şi staţiunile balneoclimaterice sunt şi în acest an cele mai căutate destinaţii pentru cei care îşi petrec vacanţa de vară în ţară. Bugetul mediu alocat în acest an pentru concediul în România este de aproximativ 250 de euro/persoană”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Acesta spune că se observă o creştere a cererii pentru vacanţele All Inclusive şi a numărului de hoteluri care oferă acest tip de servicii, cu 10% faţă de 2016. „Creşterea de vânzări a TUI TravelCenter pentru litoralul românesc se bazează îndeosebi solicitările tot mai numeroase pentru staţiunile din sudul litoralului”, arată Marinof.

Astfel, o camera dublă, în sistem All Inclusive (toate mesele, inclusiv băuturile) costă prin agenţia Eximtur, la un hotel de trei stele din Mamaia 1.019 lei pentru cinci nopţi, în extrasezon, la început de iunie, şi 1.731 de lei în vârf de sezon (iulie-august).

Tot în sistem All Inclusive, tarifele la un hotel de cinci stele din Saturn încep de la 1.440 de lei/persoană pentru cinci nopţi de cazare şi ajung, în vârf de sezon, la 1.949 de lei.

Iar la un hotel de trei stele din Băile Felix, cazarea cu mic dejun şi tratament începe de la 140 de lei/zi/persoană şi ajunge la 280 de lei în plin sezon.

Pe Valea Prohovei, la Sinaia, la un hotel de trei stele, preţurile încep de la 160 de lei/dubla/noapte, cu mic dejun inclus şi ajung, în vârf de sezon, la 210 lei.

La Predeal, un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele, prin Dagecom, costă 1.000 de lei/dublă, la început de iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO