Eveniment

Cat de posibila este o crestere economica de 2% anul viitor?

01.11.2009, 23:55 29

Prognozele privind cresterea economica a Romaniei de anul viitorau spart pentru prima data pragul de 1%, iar intrebarea care sepune este care vor fi motoarele de relansare economica inconditiile in care criza politica se adanceste, iar investitiipublice de anvergura nu sunt facute.
"Pe plan intern, inca nu avem un set de politici coerente care sapoata sprijini evolutia economiei anul viitor. Daca ar fi stabilitun set de politici interne, o crestere economica de 1,5-2% nu ar fichiar imposibil de atins, intr-o varianta putin optimista", spuneLaurian Lungu, managing partner la firma Macroanalitica.
Agentia de rating Fitch a revizuit in crestere la finalulsaptamanii trecute avansul PIB din 2010, pana la 2%, aceasta fiindcea mai optimista prognoza din prezent. Moody's vede o crestereeconomica pentru Romania de 1,2% anul viitor, Banca Europeanapentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) anticipeaza 1%, iarComisia Nationala de Prognoza (CNP) afiseaza 0,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO