Eveniment

Câteva zeci de persoane protestează faţă de infrastructura din zona Prelungirea Ghencea

Câteva zeci de persoane protestează faţă de...

Autor: Oana Despa, MEDIAFAX

13.10.2017, 18:03 167

"Încă din anul 2006, a fost aprobat proiectul de lărgire a Prelungirii Ghencea şi al Pasajului Domneşti, proiectul fiind declarat unul de utilitate publică, iar un an mai târziu (...), s-au achitat către constructor 2.500.000 lei din bani publici, dar nu a fost turnată între timp nicio bucată de asfalt. De atunci şi până acum, am fost minţiţi frumos de numeroşi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi nu numai. Printre politicienii care ne-au promis de-a lungul anilor rezolvarea problemei din zonă îi putem enumera pe Sorin Oprescu, Dan Şova, Elena Udrea sau Victor Ponta iar în campania electorală din vara anului trecut, doamna primar General Gabriela Firea şi domnul primar al sectorului 6, Gabriel Mutu, aţi promis că veţi colabora şi că veţi finanţa cu prioritate aceste proiecte", reiese dintr-o scrisoare deschisă trimisă de către reprezentanţii Asociaţiaţiei Iniţiativa Prelungirea Ghencea către autoritaţiile locale.

În acest context, zeci de locuitori din zona Prelungirea Ghencea au ieşit, vineri, să protesteze, pentru a noua oară, fiind nemulţumiţi de timpul pe care sunt nevoiţi să îl piardă să străbată artera principală.

"Timpul de parcurgere a arterei principale (singura alternativă din zonă), a crescut de la 10 minute, la peste o ora, ceea ce înseamnă o oră dus, o oră întors, 2 ore pe zi, 10 pe săptămână, 510 într-un an, 20,400 de ore pentru un angajat (40 de ani de muncă). Asta înseamnă 850 de zile pierdute în trafic – STRADA ASTA NE OMOARĂ CU 2 ANI MAI DEVREME! Din păcate, în societatea de azi nu contează nimic altceva decât banii, aşa că o să vă traducem asta şi în bani. Salariu mediu brut în 2017 a fost de 3.291 de lei, ceea ce înseamnă că într-o oră, un angajat produce 20 de lei. Să presupunem că în zonă sunt doar 10.000 de angajaţi (mai puţin de jumătate din populaţie), asta înseamnă că în fiecare zi cu acest trafic economia ţării pierde 400.000 de lei, într-o luna 8.000.000 de lei, într-un an 96.000.000 de lei adică peste 21.000.000 de euro. Dar buzunarele noastre sărăcesc şi mai mult pentru că aglomeraţia din trafic se traduce în consum de carburant, poluare, stres şi multă mânie. Da, doamna Primar, da, domnule Director al CNAIR, mânie împotrivă celorlalţi, dar cel mai mult împotrivă celor care ne administrează", mai reise din scrissoare asociaţiei.

Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, protestul este autorizat până la ora 20.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO