Eveniment

Ce costuri are creditul punte al CEC Bank pentru Programul Start-up Nation: dobânda fixă de 3,99%/an şi comision de 0,75%

Ce costuri are creditul punte al CEC Bank pentru...

Autor: Mona Scarisoreanu

31.07.2017, 09:57 545

CEC Bank a fost selectată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat ca bancă parteneră, alături de BCR şi Banca Transilvania, pentru distribuţia Alocaţiei Financiare Nerambursabile (AFN) în vederea implementării şi gestionarii fondurilor în cadrul Programului Start-Up Nation.

Banca va acordă credite punte la solicitarea firmelor beneficiare, în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranşelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei.

„Prin misiunea asumată, CEC Bank urmăreşte cu precădere finanţarea IMM-urilor, a agriculturii şi a administraţiilor publice locale, bancă fiind un element activ în susţinerea programelor guvernamentale, implicându-se pe parcursul timpului în derularea unor programe precum Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare (START), Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microintreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D), Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, Programul de garantare a creditelor pentru IMM sau Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri”, a declarat Radu Graţian Gheţea, Preşedinte-Director General CEC Bank.

Principalele caracteristici ale creditului punte acordat de CEC Bank:

- dobândă fixă: 3,99%/an;

- comision de analiză: 0,5% din valoarea creditului, perceput la data depunerii dosarului;

- comision de gestiune: 0,75% din valoarea creditului, perceput la data efectuării primei trageri din credit;

- comision de rambursare anticipată: 0%;

- comision de acordare: 0,75% din valoarea creditului, perceput la data efectuării primei trageri din credit;

- termen de creditare: maximum 12 luni;

- garanţii: 80% din valoarea creditului garantat de FNGCIMM; în completare, garantare cu bunurile achiziţionate în cadrul Programului.

Dobânzile şi comisioanele practicate de bancă, precum şi comisionul de garantare a creditului către FNGCIMM vor fi cheltuieli eligibile, suportate din ajutorul nerambursabil.

Prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri şi Fonduri Europene existenţe la nivelul reţelei teritoriale a Băncii, clienţii beneficiază de informare detaliată privind criteriile de eligibilitate, garanţiile solicitate s.a., în vederea alegerii produsului optim de finanţare şi a constituirii dosarului de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO