Eveniment

Ce impact are pe Bursă înzestrarea cu avioane a armatei: ce acţiuni câştigă

Ce impact are pe Bursă înzestrarea cu avioane a...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2017, 00:07 2520

Turbomecanica şi IAR Braşov, companii care acti­vea­ză în industria aeronautică, erau ieri în topul creşterilor de la bursa românească în contextul declaraţiilor ministrului apărării cu privire la achiziţia a 36 de avioane de vânătoare.

La ora 16:00 acţiunile Turbomecanica, companie producătoare de componente pentru aeronave, creşteau cu 4,4%, în timp ce titlurile IAR Braşov, companie care repară şi întreţine avioane şi elicoptere, urcau cu 2,7%.

„Creşterea a fost cel mai probabil influenţată de declaraţiile ministrului apărării referitoare la achiziţia de avioane de vânătoare şi elicoptere de atac. Deocamdată nu este vorba de o înţelegere concretă în niciunul din cele două cazuri, aşa că nici creşterile de preţ ale acţiunilor IARV şi TBM nu au fost foarte mari“, explică analiştii de la Prime Transaction.

În acest an este puţin probabil să fie finalizate negocierile pentru achiziţia de avioane de vânătoare sau elicoptere, aşa că singurii factori de influenţă ar putea fi tot declaraţii de acest fel, referitoare la intenţia de a face aceste achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO