ZF 24

Ce măsuri a luat Primăria Capitalei pentru fluidizarea traficului

Ce măsuri a luat Primăria Capitalei pentru fluidizarea...

Autor: Bogdan Alecu

26.01.2014, 13:13 420

Având în vedere cantităţile de zăpadă căzute în ultimele ore în Capitală, precum şi menţinerea Codului Portocaliu până în această seară la orele 22.00, Primarul General, Sorin Oprescu a solicitat, în cadrul Comandamentului de Iarnă, să se asigure pluguirea continuă a marilor artere iar, în marile intersecţii, să se intervină, pe cât posibil, pentru ridicarea zăpezii acumulate.

„În acest moment arterele principale sunt practicabile în proporţie de 100 % precum şi o parte din străzile secundare. Se impune însă continuarea intervenţiei pe străzile laterale. De asemenea, potrivit datelor din teren, intrările şi ieşirile din Bucureşti sunt curăţate. în continuare este necesar să asigurăm pluguirea continuă a marilor bulevarde dar şi intervenţia constantă în zona intrărilor şi ieşirilor din Capitala”, a declarat Sorin Oprescu.

Cele trei autostrăzi şi 22 de drumuri naţionale sunt închise duminică la amiază. Armata a intervenit pentru deszăpezirea A1 şi A2. Trenuri anulate şi întârzieri de 10 ore pe calea ferată

Alertă de Cod ROŞU pentru unele regiuni emisă de ANM

Potrivit Primăriei Capitalei, la ora astăzi la ora 10.00 se aflau în teren 336 de utilaje şi 1107 de operatori. În prezent, utilajele intervin prin pluguire şi, acolo unde sunt semnalate poduri de gheaţă, se aplică materal antiderapant. De asemenea, se intervine pe străzile laterale.

Având în vedere precipitaţiile abundente continue din ultimele ore precum şi viscolul care îngreunează intervenţia utilajelor, Primarul General a anunţat că, în urmă discuţiilor avute cu Inspectoratul Şcolar, unităţile de învăţământ vor fi închise luni şi marţi ( 27 şi 28 ianuarie).

Astfel, în următoarea perioadă, operatorii de deszpezire vor putea interveni continuu pentru curăţarea tuturor străzilor, inclusiv cele secundare şi vor încărca zăpada acumulată în marile intersecţii şi de pe principalele bulevarde.

Având în vedere semnalarea mai multor incidente la semafoarele din Capitală, Edilul-Şef a cerut intervenţia echipelor Administraţiei Străzilor Bucureşti pentru remedierea acestora.

 

Semafoare defecte:

-         B- dul Iuliu Maniu – Str Apusului

-         B-dul Schitu Măgureanu – Ştirbei Vodă

-         Str. Mihai Bravu – Splaiul Independenţei

-         Pod Operetă

 

Totodată, reprezentanţii ASB au arătat că pe parcursul nopţii trecute s-a intervenit în toate pasajele din Bucureşti pentru îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă.

De asemenea, în cadrul şedinţei, RADET şi ENEL au arătat că în ultimele 12 ore s-au înregistrat mai multe avarii însă echipele de intervenţie se află în teren pentru soluţionarea acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO