Eveniment

Ce proiecte mai anunţă Gabriela Firea: Vom construi un centru de protonoterapie în Capitală. E o terapie revoluţionară

Ce proiecte mai anunţă Gabriela Firea: Vom construi un...

Autor: Departamentul Social

26.07.2018, 12:12 161

Primarul Gabriela Firea a spus, joi, că în Bucureşti se va construi un centru de protonoterapie, o terapie revoluţionară aplicată în special copiilor diagnosticaţi cu cancer. În şedinţa CSGM se va aproba nota conceptuală şi va fi stabilit locul unde va fi amplasat. 

„Aşa cum ştiţi, în întreaga lume există o terapie revoluţionară care se aplică în special copiilor care au cancer şi anume protonoterapia. Este o mmodalitate noninvazivă şi cu riscuri reduse pentru pacienţi şi care este răspânditpă în întreaga lume în ultima perioadă şi se fac investiţii serioase atât din partea guvernelor, investiţii ale marilor oraşe sau chiar investiţii private. Un astfel de centru care nu există în sud-estul Europei nicăieri, se va construi în municipiul Bucureşti în Capitala României, un centru de protonoterapie. Astăzi noi aprobăm nota conceptuală şi acordăm o locaţie pentru această unitate spitalicească”, a spus primarul Gabriela Firea, în deschiderea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi.

Edilul a mai spus că în acest spital nu vor exista paturi, pacienţii urmând a veni în regim ambulatoriu, pentru tratament.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO