Eveniment

Ce scrie presa britanică despre Catedrala Mântuirii Neamului: „Cu o finanţare de 75% din bani publici, costurile au generat controverse într-o ţară în care investiţiile în infrastructura şubredă sunt extrem de necesare”

Ce scrie presa britanică despre Catedrala Mântuirii...

Autor: Alex Ciutacu

25.11.2018, 17:31 110529

Cu ocazia inaugurării Catedralei Mântuirii Neamului, publicaţia britanică a realizat un material în care analizează impactul pe care îl are acest proiect în opinia publicăa românilor.

„Cu o finanţare de 75% din bani publici, costurile au generat controverse într-o ţară în care investiţiile în infrastructura şubredă sunt extrem de necesare”, scrie publicaţia britanică.

Zeci de mii de credincioşi au participat astăzi la inaugurarea unei noi catedrale ortodoxe gigant în Bucureşti, un proiect demarat în ciuda criticilor cetăţenilor care susţin că fondurile puteau fi utilizate pentru spitale şi şcoli, într-una dintre cele mai sărace ţări din UE, scrie The Guardian.

Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului a început în 2010 şi trebuia finalizată până în 2024.

„Este un eveniment foarte special. Cu siguranţă voiam să fiu aici pentru că această catedrală simbolizează centenarul României”, spune Ion Duta, un pensionar bucureştean citat de AFP.

„Costurile sunt cu siguranţă ridicate, însă măcar biserica a arătat că un asemenea proiect poate fi finalizat. Politicienii noştri aleşi sunt incapabili de a construi autostrăzi”, spune Georgiana, un alt cetăţean prezent la inaugurare.

The Guardian scrie că patriarhia susţine că România „are nevoie de o catedrală reprezentativă la nivel naţional, care simbolizează credinţă, libertatea şi demnitatea oamenilor”.

În ciuda criticilor cu privire la costuri, guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimii ani au pus la dispoziţie banii necesari în speranţa că vor primi la schimb susţinerea bisericii ortodoxe, într-o ţară în care 88% din populaţie se raliază la această religie, scriu britanicii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO