Eveniment

Ce scrie presa internaţională despre demisia premierului român Mihai Tudose

Ce scrie presa internaţională despre demisia...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

16.01.2018, 00:37 2044

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre criza politică din România, în urma căreia prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat că va demisiona.

"Premierul României demisionează după ce social-democraţii şi-au retras sprijinul", titrează agenţia Reuters, adăugând că liderul PSD Liviu "Dragnea îşi menţine controlul ferm atât asupra partidului de guvernământ, cât şi a Guvernului".

"România pierde al doilea premier în şapte luni", relatează postul britanic BBC News pe pagina sa electronică. "Partidul (Social Democrat) a fost măcinat de o luptă pentru putere căreia, de asemenea, i-a căzut victimă şi predecesorul (lui Tudose), Sorin Grindeanu, în iunie", mai scrie postul britanic, care menţionează şi manifestaţiile de stradă împotriva controversatei reforme a justiţiei.

"Anul trecut, Executivul UE a avertizat că lupta anticorupţie (din România) este ameninţată serios de atacurile presei şi politicului", se afirmă într-un material publicat de BBC.

"Guvernul României se prăbuşeşte după ce premierul a pierdut disputa cu şeful partidului", comentează agenţia de ştiri Bloomberg.

"Partidul de guvernământ de stânga din România îşi scufundă propriul Guvern pentru a doua oară într-un an", notează site-ul postului France 24, citând AFP.

"Prim-ministrul de stânga al României, Mihai Tudose, a demisionat luni după ce a pierdut susţinerea propriului partid în urma luptelor interne pentru putere, la doar şapte luni după ce predecesorul său a avut o soartă similară", comentează jurnaliştii francezi, care mai afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, "este bine cunoscut ca fiind cel care trage sforile în spatele scenei".

"Premierul României demisionează după ce a pierdut sprijinul partidului", notează The Associated Press.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO