Eveniment

Ce scrie presa internaţională despre revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA

Ce scrie presa internaţională despre revocarea Laurei...

Autor: Mircea Olteanu

09.07.2018, 12:55 2252

"Şefa agenţiei anticorupţie din România, demisă din funcţie", titrează agenţia germană Dpa.

"Laura Kovesi, şefa agenţiei anticorupţie (DNA) din România, a fost demisă din funcţie de către preşedintele Klaus Iohannis, la presiunea guvernului şi a curţii superioare a ţării", afirmă jurnaliştii germani.

"Presiunea asupra lui Kovesi, recunoscută la nivel internaţional drept un factor-cheie în lupta ţării împotriva corupţiei larg răspândite, a fost însoţită de recenta diminuare a puterii procurorilor anticorupţie şi de eforturile de protejare a politicienilor de anchete", mai comentează Dpa.

"Preşedintele României a semnat decretul de demitere al şefei anticorupţiei", a scris agenţia Reuters, care aminteşte că Laura Codruţa Kovesi a condus DNA începând din 2013, şi "sub conducerea sa, rata de condamnare a crescut drastic într-unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeană, câştigând laude de la Bruxelles".

Şi publicaţia EU Observer relatează despre acest subiect, notând că "Guvernul a fost criticat de UE şi de Consiliul Europei pentru reforma în sistemul judiciar, sporind controlul politic asupra procurorilor şi judecătorilor".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO