Eveniment

Ce se întâmplă cu pensiile? Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu: Vom cheltui dublu pentru pensii decât cheltuim acum. Iohannis nu ştie să citească un buget

Ce se întâmplă cu pensiile? Ministrul Muncii, Olguţa...

Autor: Departamentul Social

05.08.2018, 20:21 11642

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, duminică seară, că statul va cheltui dublu pentru aplicarea noii legi a pensiilor faţă de cât se cheltuie actualmente, precizând că sunt bani pentru această majorare şi că preşedintele Klaus Iohannis nu ştie să citească un buget. 

Solicitat să spună dacă aplicarea noii legi a pensiilor va costa dublu faţă de cât e acum, ministrul Muncii a răspuns afirmativ.

"Săptămâna viitoare suntem pregătiţi să prezentăm legea în ansamblu, pentru că se schimbă şi formula de calcul şi vor avea de câştigat pensionarii. Va fi o perioadă de o lună de zile de dezbatere publică, cu activitatea foarte intensă pentru noi, pentru că avem secretari de stat care sunt pregătiţi să meargă în judeţe să le explice oamenilor. După care va veni la Guvern pentru avize de la ministere, ministerul de Finanţe şi altele, se propune ca hotărâre de Guvern şi apoi se duce spre Parlament. La mijlocul săptămânii (o vom prezenta –n.r.). E foarte posibil să sufere modificări şi atunci cifra să fie mai mica sa mai mare (cifra de impact bugetar –n.r.). Da( vom cheltui de două ori pe pensii decât cheltuim acum -n.r.). Sunt bani. A fost vreun moment de când am fost la guvernare când nu au fost bani de pensii şi salarii? Domnul Iohannis este într-o campanie electroală perpetuă şi nu cred că îl interesează nici pensionarii, nici salariaţii", a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Lia Olguţa Vasilescu l-a mai acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că nu ştie să citească un buget.

"Domnul preşedinte am înţeles că are părinţii pensionari în Germania, deci s-ar putea să nu ştie cum au crescut pensiile în România. Dar noi putem să îi trimitem nişte copii după taloanele de pensii ca să vadă şi el cum au crescut pensiile", a mai spus ministrul Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO