Eveniment

Ce se întâmplă cu preţul lemnului de foc în 2018? Un pădurar din Arad: Primăvara şi toamna, când ai nevoie de lemn, se scumpeşte cu 10%

Ce se întâmplă cu preţul lemnului de foc în 2018? Un...

Autor: Roana Rotaru

15.08.2018, 00:05 933

O gospodărie are nevoie de lemn de foc de cel puţin 1.500 de lei, echivalentul a şase metri cubi de lemn, pentru a trece iarna.

Preţul lemnului de foc variază în funcţie de cât de bogate în păduri sunt judeţele din care se achiziţionează lemnul, de cât lemn este disponibil în piaţă, dar şi de momentul achiziţiei, comercianţii exploatând nevoia de lemn a populaţiei, o cheltuială ce toamna şi primăvara nu mai poate fi amânată, potrivit datelor din piaţă. 

„Primăvara şi toamna, când ai nevoie de lemn, se scumpeşte cu 10%. În judeţul Arad, preţul unui metru cub de lemn este acum de 215 lei –  tăiat şi lăsat în pădure, iar până la toamnă sau la iarnă va ajunge la 250 lei pe metrul cub. În ficare an se recoltează la fel de mult lemn, cât e posibilitatea pădurii, cel puţin aşa ar trebui. Anul acesta e posibil să se fi recoltat mai mult pentru că au fost copaci doborâţi de fenomene extreme“, a spus un pădurar din judeţul Arad.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO